معرفی مس :

   مس در طبیعت به صورت مس خالص، سولفیدی یا اکسیدی موجود است که بیشتر به حالت کانی‌های سولفیدی چون کالکوپیریت، بورنیت و کالکوزیت یافت می‌شود. مس طبیعی در حالت آزاد به‌صورت توده‌های بزرگ یا به شکل ذرات پراکنده در سنگ‌های آذرین در قشر زمین بوجود آمده است. در واقع این نوع مس در طبیعت زیاد نیست و فقط در بعضی نقاط دنیا مانند نواحی دریاچه‌ی «سوپریور» در ایالات متحده‌ی آمریکا، در کشور بولیوی، چین، شیلی و ایران دیده شده‌ است.

   عیار چنین مسی اگر به‌صورت توده‌ای باشد، بیش از 92% و اگر به‌صورت ذرات پراکنده باشد در حدود 1.5-1% می باشد.

   کانه‌های اکسیدی مس بیشتر در قشری از زمین که نزدیک به سطح است، پیدا می شود و در اثر تغییرات جوی و واکنش‌های آرام شیمیایی که در رگه‌های سولفیدی کانه‌دار مس صورت می‌گیرد، بوجود می‌آیند. از طرف دیگر آب‌های طبیعی که حاوی CO2 می باشد، بر روی کانه‌های سولفیدی اثر کرده و بتدریج آن‌ها را به کربنات، اکسید، سولفات و گاهی اوقات آن‌ها را به سیلیکات مس تبدیل می‌کند. کانه‌های سولفیدی مس که مهم‌ترین ماده‌ی اصلی مس را تشکیل می‌دهند، در حدود 95% از محصولات مس دنیا را شامل می‌شوند.

 

برای سفارش این محصول با شرکت تماس بگیرید.
 

021-36017844

 

آی دی تلگرام: @MehreganChemistry

کانال تلگرام: @MehreganChemDOTcom

اینستاگرام (روی "اینستاگرام" کلیک کنید)

 

 

کاربرد سولفات مس در کشاورزی :

   1) سولفات مس در کشاورزی به مقدار زیادی مصرف می شود که برخی از این موارد در ذیل ارائه می شود.

   2) سولفات مس پنج آبه به طور متداول به عنوان ضد قارچ برای کنترل ویروس های باکتریایی و بیماری های قارچی محصولات, میوه ها وسبزی ها مانند زنگ گیاه, لکه برداشتن برگ ها, آفت ها وزخم پوست سیب استفاده می شود. سولفات مس در تشکیل کلروفیل و پدیده فتوسنتز دخالت دارد.

   3) مس سولفات همچنین باعث تحریک در تشکیل ویتامین A میشود. نقش متابولیکی مس در چندین سیستم آنزیمی مشخص شده است و همچنین نقش مهمی در بیوسنتز و فعالیت اتیلن به عنوان هورمون رسیدگی میوه ها داراست. فرم قابل جذب مس در خاک کاتیون دو ظرفیتی Cu+2 می باشد .فرآیند جذب مخصوص قابلیت دسترسی مس را تحت تاثیر قرار می دهد، این فلز در اسیدیته بالا به سختی جذب می شود از اینرو استفاده از ترکیبات سولفاته در حل این مشکل موثر است.

   4) برای رفع کمبود مس (Cu) می توان یا کودهای حاوی آن را یا سولفات مس محلول در آب را به خاک اضافه و یا محلول پاشی نمود. کاربرد سولفات مس در حد 600 تا 1200 گرم در 1000 لیتر آب در اوایل بهار نیز موفقیت آمیز می باشد. در غلظت زیاد، مس نیز باعث مسموم شدن گیاه شده، میوه ها حالت ترک خورده و سیاه رنگ پیدا می کنند و در روی برگ‍ها نیز نقاط نکروزه قهوه ای رنگ و ریزی مشاهده می شود.

 

کاربرد سولفات مس در صنعت پزشکی و بهداشت:

   1) کاربرد مس سولفات به عنوان ضد قارچ تنها در کشاورزی نیست, بلکه هم چنین به عنوان یک گند زدا وضدعفونی کننده برعلیه عفونت های قارچی در انسان نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

   2) مس سولفات در تهیه سبز پاریس برای کشتن پشه لارو که عامل مالاریا است به کار می رود.

   3) برای جلوگیری از رشد جلبک ها مخصوصا در استخرهای شنا و مخازن آب به کار می رود.

   4) مس سولفات به ریشه کن کردن نرم تنان در اسکله ها که باعث ایجاد انگل های کرم های پهن در انسان می شود کمک می کند.

   5) علاوه بر کاربرد های فوق از سولفات مس, این ماده همچنین در تهیه ی چوب های نگهدارنده برای محافظت تیر ها از کرم زدگی و یا پوسیدگی چوب استفاده می شود. همچنین به عنوان دندانه در رنگرزی و به عنوان یک واکنشگر در فرایند دباغی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این رشد دادن بلورهای مس سولفات یکی از پروژه های زیبای علمی متداول برای دانش آموزان راهنمایی و دبیرستان است.

   6) مخلوط مس سولفات و آمونیم کربنات به عنوان ترکیب خرمایی برای استرون سازی خاک و یا در پرورش گل برای جلوگیری از پژمرده شدن گیاهان جوان استفاده می شود.

   7) برای تولید مخلوط بورد و همراه با کود که برای کارکرد برگ ها و معالجه دانه ها و برای معالجه بیماری های قارچی بر روی انگور ها, هندوانه ها و میوه های هسته دار استفاده می شود.

   8) مس سولفات پنج آبه به عنوان ضد نرم تن برای دفع کردن و کشتن حلزون ها ونرم تنان استفاده می شود.

   9) به عنوان ضد جلبک برای جلو گیری از رشد جلبک ها استفاده می شود.

 

ترکیبات :

   1) نیترات مس با فرمول شیمیایی Cu(NO3)2 * 3H2O
از انحلال کربنات مس در اسید نیتریک بدست آمده و در سرامیک‌سازی، آتش‌نشانی و عکاسی کاربرد دارد.

   2) استات مس با فرمول شیمیایی Cu(CH3COO)2
استات مس به عنوان عامل ضد قارچ به‌صورت محلول 1 کیلوگرم در 500 لیتر آب استفاده می‌شود. طرز تهیه‌ی این ماده از واکنش اسید استیک بر مس، اکسید مس، کربنات مس و سولفات مس بدست می‌آید. علاوه براین استات مس به عنوان کاتالیزور در بعضی واکنش‌های زیستی، شیمیایی مانند رنگ‌آمیزی پارچه و رنگ‌آمیزی سرامیک و غیره مورد استفاده واقع می‌شود.

   3) سولفات مس با فرمول شیمیایی CuSO4
سولفات مس در بیشتری از صنایع کاربرد دارد که می توان به چند نوع آن که این ماده را به وفور مصرف می کنند اشاره نمود. این صنایع عبارتند از : تهیه Bordeauxو Burgundy - کنترل بیماری‌های قارچی - جبران کمبود مس در خاک - جبران کمبود مس در جانوران - افزایش و تحریک رشد مرغ‌های گوشتی - عامل نابودی کرم‌ها و حلزون‌ها بویژه کرم کبد گوسفند

   4) اکسید مس با فرمول شیمیایی CuO
به‌صورت الکتریکی از مس و یا از واکنش بازها با سولفات مس بدست می‌آید. کاربرد آن به‌عنوان عامل ضد قارچ و همچنین پوشاننده‌ی دانه‌ها بوده و نیز به عنوان پیگمنت در رنگ‌آمیزی شیشه و چینی استفاده می‌شود. علاوه براین برای جلوگیری از کثیف شدن تابلوهای نقاشی و همچنین در صنعت رایون کاربرد دارد.

   5) کلرید مس با فرمول شیمیایی CuCl / CuCl2
از انحلال اکسید مس در اسید کلریدریک یا واکنش با کلر بدست می‌آید. کاربرد اصلی آن در صنعت نفت برای شیرین‌سازی نفت و برای تجزیه‌ی کاتالیزورها در فرآیندهای شیمیایی و همچنین نگهدارنده در صنعت چاپ و رنگ‌آمیزی چیت است.

 


برای سفارش این محصول با شرکت تماس بگیرید.
 

021-36017844

 

آی دی تلگرام: @MehreganChemistry

کانال تلگرام: @MehreganChemDOTcom

اینستاگرام (روی "اینستاگرام" کلیک کنید)